фортисимо фест
фортисимо фест / netinfo
Този месец фестивалът за класическа музика на открито Фортисимо Фест “Музика под звездите” празнува 7 години с два големи концерта в София и Пловдив. Те са със звездното участие на Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиян Вергов. Диригент е Максим Ешкенази. В програмата са включени златна българска класика, български фолклор и – за първи път, музика от златни български филми.

Четири години по-късно Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима “Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев, ще представи два изключителни концерта на открито – пред Народния театър в София на и на Античния театър в Пловдив.

Програмата на фестивалните концерти ще бъде разделена на три части. Спектаклите ще започват със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. С водещи Ана Пападопулу и Юлиян Вергов, концертите ще прелитат през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключат с незабравима музика от златни български филми. Фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

Входът е свободен. Организтори са фондация “Триола Квинтола” и фондация “Америка за България”. Концертът в Пловдив е на 16 септември от 20:00 часа.