/ ThinkStock/Getty Images
Две години условно при петгодишен изпитателен срок наложи Районният съд в Пазарджик на участник в телефонни измами, една от които - в областния град. 25-годишният мъж ще трябва да посещава Наблюдателната комисия в родния си град Добрич.

9-годишно момиченце стана жертва на ало-измамници

Мъжът бе изправен пред пазарджишките магистрати, след като полицията е установила, че на 18 май миналата година е взел от 74-годишен човек 5 956 лева и ги е предал на организатори на престъпната схема. Приложен е най-масовият към момента сценарий - дядото бил заблуден, че като хвърли парите през терасата, ще помогне на разследващи да разкрият телефонни измамници, след което сумата ще му бъде върната.

По време на днешното заседание по делото се разбра, че Милен е участвал в ролята на „муле“ и в други подобни деяния срещу жертви от Търговище и Нови пазар. Пред магистратите разказа, че след като дълго време бил безработен, намерил офертата на измамниците във вестник. Наел се да им посредничи, защото семейството му вече било в крайно тежко материално положение.

Арестуваха петима ало-измамници, взели 30 000 лв. от жена в Гоце Делчев

Това пък станало повод социалните да им отнемат детето и да го дадат в приемно семейство. Така бащата се решил на отчаяния ход. Веднъж въвлечен в играта, бил заплашван от „работодателите“ си и не посмял да се откаже, докато не бил заловен в Търговище.

Процесът бе гледан по съкратено следствие и приключи само с едно заседание, след което мярката му за неотклонение „задържане под стража“ бе отменена и младежът бе освободен.