Пловдив
Пловдив / invest.plovdiv.bg
Само един кандидат продължава надпреварата за поста директор на ОИ „Старинен Пловдив“, научи Дарик. Това е софиянката Надежда Кирова-Йовчева, която е ръководител на проект за реставрация, консервация и благоустрояване на "Западната порта", "Триъгълната кула на Сердика" и антисеизмично укрепване на Базиликата "Св. София", изпълнявани от Столична община.
 
На 5 декември Надежда Кирова-Йовчева ще трябва да представи и защити концепцията си за развитието на общинския институт. Много важно за бъдещия шеф на „Старинен Пловдив“ е да познава новите тенденции за създаване и продаване на туристически услуги, за да може новата структура да бъде регистрирана като турагент, обяви преди време по отношение на изискванията кметът Иван Тотев.
 
В конкурса за шеф на общинското предприятие подадоха документи четирима кандидати. Трима от тях -  Атанаска Георгиева, настоящата общинска служителка и номинирана от ГЕРБ за кандидат депутат на последните парламентарни избори Галена Боснова-Сиромашка и бившият кандидат на „Зелените“ за кмет на район „Централен“ Андрей Киряков не притежават изисквания професионален опит за длъжността, пише в доклада на общинската комисия, провеждаща конкурса.