Доброволци отбелязват Св. Валентин с провокативни акции
Доброволци отбелязват Св. Валентин с провокативни акции / dariknews.bg/ архив

Провокативни акции стартират млади хора от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД) в Пловдив навръх Св. Валентин и Трифон Зарезан, съобщиха от неправителствената организация.

Денят започва с раздаването на безплатни презервативи и послания за безопасна любов в 10 пловдивски училища и ВУЗ-ове. „Знаем младичък си ти, но презерватив си вземи!" и „Секс, бебе, СПИН ... толкова много проблеми, едно решение - презерватив!" са само част от посланията, които ще стигнат до учениците.

Специално за шофьорите, които ще се изкушат да изпият чаша вино на празника на Трифон Зарезан, доброволците на НАРД ще издигнат плакати с надпис: „Любовта прощава! Алкохолът - не!" и „Шофирането е като секса. Действай внимателно!". За да е по-силно посланието, доброволците ще се изправят с плакати в ръка срещу шофьорите на самите пешеходни пътеки. Акцията ще стартира в 13 часа на кръстовището на бул. Руски и 6-ти септември.

След кратко шествие точно в 14 часа на Джумаята започва и традиционно раздаване на балони-сърца, презервативи и любовни късметчета. Всеки, който пожелае, може да си направи снимка с Голямото сърце или Голямата бъчва, в зависимост от това кой светец почита. За по-смелите двойки има предвидени и любовни зарчета, които ще им дадат предложения за разнообразяване на любовните игри.

Празникът и предизвикателствата ще завършат в пловдивско заведение, където от 22 часа доброволците организират горещи игри за всички - влюбени или пък търсещи любовта млади хора в Пловдив. Входът е свободен, а силните емоции - задължителни, поясняват от НАРД.