Граждански диалог за образованието ще се проведе в Пловдив. Форумът, на който са поканени министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на ресорната парламентарна комисия Милена Дамянова, е част от платформата „Европа в нашия дом“.
 
В дискусията се очаква да се включат още евродепутатът Андрей Ковачев,  народни представители, кметове и общински съветници.
 
В началото ще бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда със студенти и преподаватели.
 
„Цели професии изчезват и се появяват нови. В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се окаже фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са на път да изместят човека в някои сфери на пазара на труда“, обобщават организаторите.
 
Форумът ще започне в 17.30 часа в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“. Преди това министърт ще присъства на среща от 11.00 часа в 6 аудитория на Ректората на ПУ "П. Хилендарски".