ЕС скоро ще предложи за одобрение свой вариант на закона "Магнитски" в САЩ
ЕС скоро ще предложи за одобрение свой вариант на закона "Магнитски" в САЩ / iStock/Getty Images
Луд смях предизвика затворник, изправил се пред Пловдивския окръжен съд, за да свидетелства по делото срещу трима мъже, обвинени в побой и грабеж на възрастна жена от Белозем, пише "24 часа".

Разпитът на Методи Илинов, осъден за помагачество при разпространение на наркотици, беше поискан от прокуратурата, тъй като в ареста е лежал заедно с един от обвиняемите - Тодор Велиев.

Пред магистратите Илинов заяви, че в затвора било хубаво. "Вътре няма жена да ме нервира. Спортувам си, гледам си телевизия, пуша си цигарката, пия си кафето, релаксирам. Екологично чист живот!", описа положението си затворникът.

"Излежавам си присъдата и си излизам с гордо вдигната глава. Живея като лъв. Само екипът ми струва 300 лева", каза още Илинов. По думите му досието му пък било "цяла количка". Той подчерта, че досега е излежал три присъди и никога не се бил възползвал от правото си по закон да поиска условно предсрочно освобождаване при изтърпяване на половината от наказанието.

Според събраните доказателства по делото за посегателството над възрастната жена на 8 срещу 9 февруари 2020 г. Велиев, Радев и Василев прескочили оградата на къщата на 82-годишната Атанаска Минева. Нахълтали вътре и събудили стопанката. Според прокуратурата Велиев я е съборил на земята и опрял нож в гърлото й. При падането жената счупила бедрената си кост. Тримата задигнали от нея 100 лв., мобилен телефон, микровълнова печка и бойлерче за мивка.

Заради бруталното посегателство главният прокурор Иван Гешев пристигна тогава в Белозем и увери, че извършителите ще бъдат разкрити и ще понесат цялата тежест на закона. Дни по-късно те бяха заловени.