Пазарджик
Пазарджик / Дарик архив
ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ, ДА БЪЛГАРИЯ и ЗЕЛЕНИТЕ организират днес от 16:00 ч. протест срещу модела на управление в Община Пазарджик.

Според лидерите на партиите, местната власт е в ръцете на мафията. Повод за протеста са част от последните проекти на общината.

За ремонта на бул. „Александър Стамболийски“ недоволните твърдят, че не е направен след обществена поръчка, а е възложен без конкурс на фирмата, с която има договор за текуща поддръжка на инфраструктурата. До момента не е ясно колко е струвал той на общинската хазна.

Десните са против намерението за отдаване на паркинга при болница „Здраве“ на концесия за 35 години за 170 000 лева. Заложените параметри ощетяват общината с милиони левове. При сравнение с цените на вече отдадени паркинги, сметката на десните партии показва загуби на общината от над 2,5 млн. лева.

ДСБ, ДА, БЪЛГАРИЯ и ЗЕЛЕНИТЕ атакуват и стопанисването на пазарджишкото общинско сметище. По данни на РИОСВ, са постъпили 7 млн. лева отчисления, предназначени за рекултивация. Според трите партии не се знае къде са тези пари, а общината смята да тегли нов заем за закриване на сметището, което продължава да трови хората в околни селища.

Организаторите определят протеста си пред Общината като граждански, но не очакват масова подкрепа от пазарджиклии. Те се надяват с проявата да обединят гражданското общество, което да бъде коректив на общинското управление.