/ DarikNews.bg архив
Делото срещу кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов за присвояване на близо 27 хиляди лева в качеството му на длъжностно лице, което трябваше да се гледа за трети път от Пловдивския районен съд, бе прекратено и изпратено по компетентност на Специализираната прокуратура. Това съобщиха от пресслужбата на съда. 

Съдебният процес срещу кмета на Карлово продължава

Припомняме, че то беше разпределено на друг състав на районния съд в Пловдив, след като окръжните магистрати отмениха присъдата на карловския градоначалник през декември, миналата година.

Отмениха условната присъда на кмета на Карлово, делото срещу него тръгва за трети път

Д-р Кабаиванов имаше постановена 3-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. Парите, за които беше обвинен карловският кмет, били от проекта за изграждане на Пречиствателна станция в подбалканския град.

Сприсъдата на районния съд под тепетата Кабаиванов беше лишен и от правото да заема обществена длъжност за срок от 4 години. Според окръжните магистрати в Пловдив обаче на първа инстанция са допуснати съществени процесуални нарушения.

Условна присъда за кмета на Карлово

Процесът срещу карловския градоначалник трябваше да започне отначало за трети път, след като веднъж вече бе гледано в Карловския районен съд, откъдето всички съдии си дадоха отвод. Тогава делото беше изпратено в Пловдив и завърши с присъда, но тя бе отменена. 

Днес от Районния съд в Пловдив са преценили, че обвинението срещу д-р Кабаиванов е от компетенцията на Специализираната прокуратура и Специализирания наказателен съд, тъй като той е обвинен в качеството си на длъжностно лице. 

Емил Кабаиванов застава пред съда при закрити врати

Разпореждането е окончателно.