Трио "Омайници" и техният вокален педагог Таня Орманова в студиото на Дарик Пловдив
Трио "Омайници" и техният вокален педагог Таня Орманова в студиото на Дарик Пловдив / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
деца таланти представя Дарик
94627
деца таланти представя Дарик
  • деца таланти представя Дарик
Своя 20-годишен юбилей екипът на Дарик Пловдив посвещава на 20 деца и младежи таланти от града, спечелил титлата Европейска столица на културата през 2019 г.  Някои от тях свирят, други програмират, трети рисуват или пък пеят.
 
Малките момчета от трио „Омайници“ са едни от тях. Двама от тях - Пламен Койчев и Георги Георгиев са на 9 години, а Момчил Кехайов – на 8.

Въпреки крехката си възраст, те покоряват сцените на които се явяват и са носители на призови места в престижни музикални национални и международни конкурси. Те са част от голямото семейство на ДВФ „Омайниче“ с вокален педагог Таня Орманова.  Освен като трио, се изявяват и като индивидуални изпълнители.
 
„След като Пламен, Георги и Момчил пропяха на два гласа, реших да ги събера. Това се случи преди година и половина. След две седмици отидохме на конкурс и резултатът беше златен медал“, припомни си Таня Орманова.
 
13-годишната ученичка Ралица Кехайова рисува от както се помни. Тя е в школата на Милен Сиромашки.

netinfo

„Тя е добра и в графиката, и в живописта, защото е един от хората, на които не трябва да му се поставят задачи да направи нещо. Ралица просто ги усеща“, коментира Сиромашки.

Талантите на Пловдив ще бъдат подкрепени от екипа на Дарик, както и от всички гости на празничната вечер на 20-ти септември, които вместо цветя решат да направят дарение за децата.

Участията на трио "Омайници" и Ралица Кехайова в регионалната програма на Дарик радио Пловдив чуйте в звуковия файл