млади таланти
млади таланти / снимка: Петър Тодоров
млади таланти
94564
млади таланти
  • млади таланти
20 талантливи ученици и студенти ще вземат участие със свои изпълнения в празничната програма, организирана по повод 20-годишния юбилей от съществуването на Дарик радио – Пловдив. Те ще бъдат подкрепени от екипа на Дарик радио, както и от всички гости на празничната вечер, които вместо цветя решат да направят дарение за децата.

16-годишният ученикът от НУМТИ „Добрин Петков“ – Николай Маринов, който свири на пиано, е един от тях. Той е добре познат на пловдивската публика с участията си по престижни музикални форуми, като Международния фестивал на камерната музика. Ежеседмично той е ангажиран с пътувания в страната и чужбина. Негов преподавател е Светлана Косева.

Преподавателят Руми Иванова представи в ефира на Дарик радио – Пловдив поп и джаз певицата Никол Канева. Тя е 15-годишна и учи в Търговската гимназия. Едни от най-големите й предизвикателства са изпълненията на Арета Франклин, Адам Ламбърт и Лили Иванова. Руми Иванова подготвя и 11-годишната Лидия Ганева, която представи България в последното издание на Евровизия.

Един от основните проблеми за тези деца и техните преподаватели е, че не са много спонсорите и благодетелите за изявите на младите таланти. Основното финансиране за пътни и нощувки идва от родителите, коментират преподавателките. Те самите също поемат разходите, когато придружават учениците по участия.

На юбилейния празник децата ще разкрият своите таланти в областта на музиката, танците, пеенето, информатиката и др.

Чуйте повече от приложеното аудио.