/ Община Смолян
Община Смолян дари сградата на Техническият колеж в Смолян, на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това стана ясно с решение от днес на Общински съвет-Смолян, след искане на проф. д-р Запрян Козлуджов - ректор на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, за безвъзмездно прехвърляне. В момента сградата се стопанисва от университета, като там е разположен Техническия колеж, който е към „Физико-технологичен факултет“ на учебното заведение.

До този момент базата е била предоставена за безвъзмездно ползване за по 10 години, от 1989 г. до ден днешен. През годините са направени подобрения от университета на стойност повече от 70 000 лв. След проверка за годността на сградата е направено предписание от Регионалната здравна инспекция в Смолян за необходимостта от извършване на строително-ремонтни дейности и предвиждане на нови инвестиции свързани с влагата на приземния етаж, ремонт на подпокривното пространство, изграждане на дренираща система и други.

Именно заради тези необходими подобрения, университетът иска да придобие безвъзмездно базата, за да може да инвестира и модернизира.