Четирима от  НАП уволнени заради щети за милиони от ДДС
Четирима от НАП уволнени заради щети за милиони от ДДС / Снимка: Даниела Ковачева

Четирима служители на Националната агенция по приходите са уволнени, а други двама са с предупреждение за уволнение, по заповед на териториалния директор на НАП Николай Брънчев. Дисциплинарните наказания са наложени за нарушаване на установените правила за работа в агенцията и законовите норми при извършване на контролни действия, се казва в официално съобщение до медиите. С поведението си наказаните служители са причинили щети на бюджета в особено големи размери. Уволнените са от  "Ревизии", казаха техни колеги, макар от ръководството да твърдят, че става дума за служители от различни отдели.

Ще бъда безкомпромисен към служители, които не спазват установените законови норми и вътрешни правила в НАП, категоричен е териториалният директор.

Според ангажирани с проверката, щетите са за около 7 млн. лева, но точният им размер ще стане ясен след приключването на назначените проверки във фирмите, в които провинилите се са допуснали пропуски и нарушения. По неофициална информация на Дарик, става дума за възстановяване на ДДС и за спорове дали това е ставало  правомерно. Колеги на уволнените твърдят, че е възможно след приключването на ревизиите да се окаже, че няма щети за бюджета.