/ netinfo
Кметът Георги Стаменов с призив към всички собственици на автомобили: ако не използвате МПС-то си и то гние на улицата, моля помислете за всички онези, които нямат къде да паркират своя автомобил. „Централен“ е най-многобройният район в Пловдив
По инициатива на районния кмет Георги Стаменов се проведе поредната акция по репатриране на излезли от употреба моторни превозни средства. Съвместно с 2. РУ „Полиция“ в рамките на деня бяха преместени 5 автомобила.
 
Георги Стаменов раздава награди за всички участници в конкурса за най-красива градинка в „Централен“

От началото на 2018 г. районният кмет Георги Стаменов и екипът му са съставили предписания на общо 145 излезли от употреба автомобили, броят на преместените е над 30. Грета Маринова, ст. инспектор "Екология и озеленяване", напомня, че съгласно нормативната уредба към принудително преместване на автомобили на паркинг за временно съхранение се престъпва, ако собствениците не са изпълнили съставените им предписания в законоустановения 90 (деветдесет) дневен срок, а именно – да приведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за това организации.
 
Жители на "Централен" се обявиха против нова детска площадка, искат паркоместа и тишина (СНИМКИ)

Отдел „Екология“ на районната администрация регулярно предприема поредица от мерки, насочени към собствениците за преместване на излезли от употреба МПС (ИУМПС). Мерките касаят МПС, които са паркирани по тротоари, улици, площадки, открити обществени паркинги, зелени площи и други терени на държавна или общинска територия.

Изграждат нов парк в „Централен“(СНИМКИ)

Администрацията се обръща към всички водачи на МПС, които държат паркиран автомобил, който не е в движение, да помислят за своите съседи, които нямат паркоместо, а ползват ежедневно своето превозно средство за придвижване.