/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Ново парково пространство ще бъде изградено между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“, където миналата година бяха премахнати стари временни постройки, заяви на представянето на проекта кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.
 
Георги Стаменов инспектира изграждането на детската площадка на ул. „Кап. Райчо“

Облагородяването на зоната ще струва около 200 000 лева, като се предвижда да бъдат изградени места за спиране и паркиране на автомобили. Намиращата се на терена опасна постройка ще бъде премахната.
 
Жители на "Централен" се обявиха против нова детска площадка, искат паркоместа и тишина (СНИМКИ)

Новият парк ще бъде естествено продължение на съществуващата вече зелена зона с детска площадка откъм бул. „Източен“. В него ще има лабиринт и много зеленина. Ще бъдат оформени зони за различните възрастови групи –детска площадка, фитнес за открито, пейки с възможност за монтиране на стационарен шах и табла, каза още Стаменов.

район Централен
Искра Койчева, Дарик Пловдив


Ще бъде разширена и поливната система на ОП „Градини и паркове“, за да може растителността да се поддържа пълноценно. В целия район е предвидено и изграждането на осветление.
 

район Централен
Искра Койчева, Дарик Пловдив

На представянето на проекта присъства и кметът Иван Тотев, който преди това представи новите два общински паркинга пред блоковете на бул. „Източен“ за над 150 автомобили.