Цех за алуминиева дограма изгоря при пожар
Цех за алуминиева дограма изгоря при пожар / netinfo

Цех за алуминиева дограма и машини изгоря при пожар вчера сутринта, съобщиха от пловдивската дирекция '"Пожарна безопасност и защита на населението". Цехът се е намирал в село Златитрап, причината за пожара е късо съединение. Огнеборците са спасили съседния цех. Няма пострадали при пожара.

60 пъти са излизали пожарникарите от пловдивска област вчера. В 45 от случаите те са гасили пожари, при които няма щети - предимно запалвания на сухи треви и храсти.

При 8 от пожарите има нанесени щети. Заради небрежност при боравене с огън в Хисар са унищожени 7 кошера и автомобилни гуми. По същата причина в местността Параколово около Асеновград са изгорели 7 кв. метра покривна конструкция на вила. 100 кв. метра покрив е унищожен в село Златовръх отново заради небрежност. При пожара са изгорели също дървен материал и мотоциклет. Вчера следобяд в Първомай е изгорял лек автомобил Фолксваген. Разследват се причините за пожара. Уточняват се причините и за пожар в с.Розино снощи, при който са унищожени 500 кг слама.