БСП разбулва тайните на общинския бюджет
БСП разбулва тайните на общинския бюджет / netinfo
БСП ще сезира Сметната палата за миналогодишния общински бюджет и ще поиска оставката на главния финансист на общината Марин Налбански, съобщи председателят на групата съветници от Коалиция за Пловдив Николай Радев.

Ще искаме и становище за безлихвения кредит, отпуснат на общинска фирма "Градски транспорт", който беше удържан насилствено. Очакваме Сметната палата да се произнесе за неизпълнените задължения на общината по Закона за защита на децата, свързани с липсата на средства за работа с талантливи ученици и деца в неравностойно социално положение, казаха още от левицата.

Главният финансист Марин Налбански незабавно трябва да подаде оставка заради некомпетентното управление на бюджета на Пловдив. 30-те млн. лева излишък от 2006 година, които са прехвърлени за настоящата, ще бъдат хвърлени в кампанията за предстоящите кметски избори. Това е резерв от заложени, но неизпълнени дейности в бюджета на Пловдив, подчерта Николай Радев.

Ще сезираме прокуратурата, ако се докаже, че общината е превела неправомерно 3 млн. и 300 хил. лв. за строежа на екологичния завод. Според него има информация за изпратено от консорциума писмо до кмета д-р Чомаков, според което фирма "Еко Глобал" е извадена от неговия състав. Според нашите юристи това го прави недействително юридическо лице, посочи Радев.

БСП изчаква становището на временната комисия от общински съветници, която трябва да изясни чия е собствеността на на фирма „”Еко Глобал” след серията фиктивни препродажби и да провери защо цялата й техника е прехвърлена на трето лице, каза още Радев.