Бранят директорката на Търговската гимназия с подписка
Бранят директорката на Търговската гимназия с подписка / netinfo
Директорката на Националната търговска гимназия в Пловдив Юлия Юрдекова да запази поста си до септември 2010 година, когато ще се чества 100- годишнината на училището. За това настояват в подписка близо 900 настоящи и бивши възпитаници на елитната гимназия, съобщи депутатът от Коалиция за България Атанаска Тенева. Наскоро от Министерството на образованието и науката са уведомили директорката, че поради навършване на пенсионна възраст договорът й ще бъде прекратен.

Юрдекова има дълъг педагогически стаж и е повече от 20 години начело на едно от най-старите учебни заведения в страната. Подписката е подкрепена и от Училищното настоятелство, като и от мениджъри на финансови институции и фирми, в които работят възпитаници на Търговската гимназия в града.

От Съюза на работодателите в средното образование са дали съгласието си Юрдекова да ръководи училището до провеждане на тържества по случай юбилея заради големите си заслуги и авторитета, с който се ползва. От Регионалния инспекторат по образование също не възразяват, но от просветното министерството настояват да се спазят разпоредбите за пенсиониране. Предстои разговор с министър Даниел Вълчев, на когото разчитаме да прояви разбиране и Юрдекова да запази поста си, каза още Атанаска Тенева.