Безплатни прегледи за ревматични заболявания
Безплатни прегледи за ревматични заболявания / netinfo
Информационната кампания на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ), част от инициативата на  Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР) "Don't delay, connect today" (“Не отлагай, прегледай се днес“), която се провежда едновременно в цяла Европа, продължава да се разраства. Още един лекар от Пловдив се включва в подкрепа на ранната диагностика. 

Проф. Мария Панчовска ще преглежда безплатно днес и утре, 26 и 27 октомври от 14:00 часа до 16:00 часа в своя кабинет, който се намира в Пловдив на ул. „Любен Каравелов“ 9Б, ет. 5. Необходимо е предварително запазване на час.

За преглед могат да се запишат, както хора със симптоми на ревматично заболяване (болка в ставите и гърба, скованост, умора), така и такива, които вече са диагностицирани, но искат да потърсят второ мнение.

Проф. Мария Панчовска има специалност по вътрешни болести и по ревматология. Тя води единствения в страната диспансер за болни от синдрома на Sjogren. Преподавател е в Медицинския университет. Проф. Панчовска е автор и съавтор на над 170 научни публикации, както и на поредицата „Живот без болка“ за пациенти с ревматични заболявания.

Подробности за информационната кампания Don’t Delay, Connect Today („Не отлагай, прегледай се днес“), можете да следите на Фейсбук страницата на ОПРЗБ, както и на сайта на организацията.