Безплатни полети с парапланер за хора с увреждания
Безплатни полети с парапланер за хора с увреждания / снимка: dariknews.bg/архив
Безплатни полети с парапланер за хора с увреждания
73529
Безплатни полети с парапланер за хора с увреждания
  • Безплатни полети с парапланер за хора с увреждания

Училище по парапланеризъм обяви кампания за безплатни полети в тандем за хора в неравностойно положение. За да се включат, желаещите трябва само да ни изпратят кратко мотивационно писмо на тема „Искам да полетя“, съобщи за Дарик Емил Кирилов от клуб „Скайкемп“.

Желаещите да полетят трябва да изпратят текста си до 31 юли на имейла на организаторите. Те задължително ще бъдат придружени от квалифициран инструктор.

Кампанията е насочена към младежи, излезли от социални домове, хора с увреждания на зрението и слуха, самотни и многодетни майки, бивши или настоящи наркомани, които се лекуват, и дори за бежанци. Не могат да участват само сърдечноболни или с тежки увреждания на опорнодвигателния апарат. Целта ни е хората в неравностойно положение също да споделят удоволствието да летиш и свободата, която дава парапланеризмът, уточни Емил Кирилов.

Общо 60 безплатни тандемни полета с парапланер планират организаторите, които да се проведат от края на август до началото на октомври. Клубът е базиран в София и Сопот, но полетите ще са за цялата страна, уточни Емил Кирилов.