Дарик архив
Дарик архив / Община Враца
„Първи стъпки в Бизнеса“ e поредното събитие, което младежката организация JCI Bulgaria този път разпространява едновременно в три главни града на България – Пловдив, София и Варна. По-късно през годината се очакват издания и в Бургас и Плевен.

Събитието цели да срещне опитни предприемачи и хора от бизнеса със студенти и млади професионалисти от различни сфери, които искат да научат повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.

Семинарът тази година е съставен от две части – теоретична и практическа. През първата половина от деня гостите имат възможност да чуят вдъхновяващите истории и личния опит на 4-ма лектори. Преди обедната почивка всеки посетител ще може да се запише в отбора на лектора, който го е впечатлил най-много и темата, която е най-интересна за него.

През втората част от деня всеки лектор се превръща в ментор на един от 4-те отбора (максимум 25 човека в отбор). Всеки отбор ще работи по реален казус, свързан с една от следните теми: Идея и бизнес модел, Брандиране и Маркетинг, Финансиране на стартиращ бизнес или Продажби в чужбина.

В София „Първи стъпки в Бизнеса“ ще се проведе в Академия IT Steps, входът е 20 лева и е свободен за JCI членове. В Пловдив ще е в Дом на културата „Борис Христов“ (с вход свободен), а във Варна – в Икономически университет (отново с вход свободен).