затвор
затвор / ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд Пловдив осъди на седем години лишаване от свобода при първоначален общ режим 45- годишен мъж за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което загина момиченцето на 1,5 години.

На 31 януари,.2015 г., подсъдимият паркирал автомобил  БМВ на ул. „Кипарис“ пред дома си в Пловдив. В този момент две деца - починалото момиченце и друго на 6,5 години, излезли да играят. При качването си в автомобила подсъдимият не видял децата, въпреки че по-голямото дете било по-високо. Без да се увери в безопасността на маневрата и положението на децата, той потеглил и с предната част на автомобила прегазил по-малкото момиченце. Въпреки оказаната медицинска помощ, то починало.

Подсъдимият е придобил правоспособност да управлява МПС през 2007 г. Поради допуснати множество нарушения на Закона за движение по пътищата той загубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 г. правоспособността му била анулирана. Въпреки това продължил да управлява МПС, поради което са му съставяни множество фишове и наказателни постановления. Освен това, веднъж е осъждан за управление на автомобил без съответното свидетелство.
 
Присъдата подлежи на обжалване.