камери МВР Пловдив
камери МВР Пловдив / МВР Пловдив
МВР представи официално системата за видеонаблюдение на стойност почти 320 000 лева, която беше дарена на полицията с решение на ОбС на Пловдив. Командният център се намира в сградата на Второ районно управление в града под тепетата.

Системата за видеонаблюдение и контрол се състои от 44 камери, разположени на 11 от входовете и изходите на града, като Кукленско шосе, Асеновградско шосе, Пещерско шосе, Коматевско шосе, разклона за село Марково, Брезовско шосе, Карловско шосе, Голямоконарско шосе, Рогошко шосе и Пазарджишко шосе.

ПОС дари на МВР 44 видеокамери за близо 320 000 лева

Видеонаблюдението ще се използва за повишаване на сигурността. Камерите ще записват всички номера на автомобилите, влизащи или излизащи от Пловдив. Така ще могат да се намерят например обявени за национално издирване коли.

Записите ще могат да се ползват и за установяване на нарушители.

На официалното събитие присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директорът на пловдивската полиция, старши комисар Атанас Илков, кметът на Пловдив Иван Тотев, заместниците му Георги Маринов и Златин Велев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров и представители на фирмата изпълнител.