40 предложения събра общината за Културния календар за 2016-а
40 предложения събра общината за Културния календар за 2016-а / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

Около 40 предложения, които да бъдат финансирани и включени в културния календар за 2016 г., са постъпили в деловодството на община Пловдив, научи Дарик. До края на работния ден днес изтича и крайния срок, в който местната администрация приема предложения.

Документи се приемат в Деловодството на Община Пловдив и се завеждат в регистър в срок до 17.00 ч.

Желаещите могат да направят това и по електронен път на адрес: culture@plovdiv.bg, ако кандидатстващото за финансиране юридическо или физическо лице притежава електронен подпис. Според методиката на общината за оценяване на проекти, всяко предложение се разглежда и оценява от петчленна комисия. При оценяването членовете се основават на информацията,  която се съдържа в Апликационната форма за кандидатстване и съпътстващите приложения.

Това не изключва ползването и на други релевантни източници на информация, които оценителите могат да използват по своя инициатива или кандидатът да предостави по тяхно искане.

Максималният брой точки, които може да получи един участник е 85. Критериите за формиране на оценката включват 14 различни компнента, като степен на значимост на проекта в местен и международен план, устойчивост, релистичност и не на последно място, % на осигурен финансов ресурс от изпълнителя, спрямо общия бюджет на проекта.

Колкото по-високо е осигуреното финансиране, толкова повече точки ще получи проектът.

Всички условия и документи за кандидатстване могат да се намерят на сайта на община Пловдив.