28 съветници  За по-евтиния одит на Кошински
28 съветници За по-евтиния одит на Кошински / netinfo

28 от съветниците подкрепиха днес предложението за нов одитор на общинската фирма “Чистота”. До гласуване се стигна след като управителят на предприятието Радослав Кошински не се съобрази с решението на принципала и не плати исканите 24 хил. от избрания от общината одит, а сключи сделка за два пъти по-ниска цена. По този начин общинското предприятие  ще спести 12 хил. лв и ще плати  7 хил. за одит и още 5 хил. за диагностичен преглед.

 

Темата предизвика негодуванието на опозицията от ГЕРБ, според, които това означавало, че няма да се работи професионално и, че заверките ще станат набързо.

 

Зам. - кметът Александър Константинов, коментира, че като Кошински трябва да постъпва всеки един управляващ, защото било грехота да се дават 24 хил лв. за одит. Константинов изпрати и съчувствията си към ГЕРБ, че им се е наложило през миналата година да дадат толкова голяма сума. 

 

Според Любозар Фратев от ДЕР тази подкрепа означавала абдикация на Общината от собствеността си и “приватизация на фирмата”, тъй като нейният управител си позволявал своеволия. Предвид по-ниската цена Фратев се осъмни в качеството на правния анализ, който ще изготви новият одитор.