20 кг  кокаин от Аржентина спрени в офис на куриерска фирма
20 кг кокаин от Аржентина спрени в офис на куриерска фирма / netinfo

29 -годишен криминално проявен мъж с прякор Чубрицата, живеещ в пазарджишкия квартал “Запад”, е задържан снощи при специализираната акция на полицията, при която са иззети огромно количество наркотици, съобщи за Дарик радио осведомен източник. От полицията в града все още отказват официален коментар. По неофициална информация, става дума за кокаин, чиято пазарна цена е над 5 милиона евро. Дрогата е изпратена от Аржентина, като пратката е била контролирана още от там. Кокаинът е бил скрит в специално изработена хидравлична помпа, поставена в пакет с размери метър и половина на 70 см.

Спецоперацията бе проведена около 17.30 часа в центъра на града на бул. “Цар Иван Шишман” срещу сградата на общинска администрация. Атакуван е джип BMW, след което е задържан мъж на видима възраст около 30 години в момент на получаване на пратката чрез куриерската фирма DHL. Чубрицата е криминално проявен и заподозрян в трафик на хора и кражби на коли.

Операцията е осъществена от звено "Борба с организираната престъпност" със съдействието на българската и немските митници.