love4
love4 / obshtina.lovech
Зоопаркът в Ловеч готви голям празник за своите малки и големи посетители през септември. Идеята дошла, след като празникът на 1 юни т.г. имал голям успех, съобщи пред журналисти директорът на зоологическата градина д-р Ивайло Станков. Новото мероприятие предвижда специални активности и за децата, и за възрастните хора.
 
През летните горещи дни главната грижа са поилките на животните да са пълни с вода, тъй като консумацията е завишена, съобщи д-р Ивайло Станков. Тази година в зоопарка има „бум“ на бебета – родило се е още едно бизонче, има малко бяло еленче лопатар, а по-рано се роди и як, което си е събитие предвид възрастната майка. Този прираст се дължи главно на разнообразната храна, на достатъчното й количество и на постоянните квалифицирани грижи, посочи д-р Станков.
 
Около 450 животни и птици от 63 вида има в момента в ловешкия зоопарк. Ръководството поддържа добри взаимоотношение с останалите зоопаркове и зоокътове в страната, осъществява се размен на екземпляри, когато това е възможно.
 
В момента вървят ремонти на клетките със собствени средства и работници – извършва се подмяна на покривни конструкции, на греди и прозорци.