priroda
priroda / art kolorit
Арт школа „Колорит”- Плевен ще представи България на международния арт форум в Словения «STRMOL 2017 – ИЛЮСТРАЦИЯ». Участниците от различни страни ще имат доста  интересно творческо предизвикателство. Младите творци ще имат възможност с екскурзовод да разгледат  „STRMOL CASTLE” – един от най-интересните замъци в Словения, запазен непокътнат от 13-ти век и да се запознаят с неговата архитектура, интериор и история.
Те трябва да добавят по няколко илюстративни елемента в своята картина, пресъздаваща замъка и да пресъздадат чрез изразните средства на илюстрацията интересния  живот на неговите последни обственици Rado и Ksenija. Награждаването на победителите ще стане в уникалния парк от 17 век, който заобикаля замъка. Ръководителят на арт школа «Колорит» Майа Ананиева е подбрала творчески екип от три златни медалистки на школата – 15-годишните Християна Дечева, Християния  Василева  и 17-годишната Йоана Габровска.

k
art kolorit

Състезанието ще се състои на 20 април като в два дни, участниците ще имат екскурзии в Любляна и на езерото Блед.
Международният арт форум се организира от художественото училище “DAVORINA JENKA”  в Cerkle  Na Gorenjskem  и e асоциирано към  UNESCO.