Журналистът Огнян Стефанов: След “Кома” продължавам по избрания от мен път
Журналистът Огнян Стефанов: След “Кома” продължавам по избрания от мен път / БГНЕС
Журналистът Огнян Стефанов: След “Кома” продължавам по избрания от мен път
27017
Журналистът Огнян Стефанов: След “Кома” продължавам по избрания от мен път
  • Журналистът Огнян Стефанов: След “Кома” продължавам по избрания от мен път

Журналистът Огнян Стефанов представи в родния си град Плевен своята книга „Кома". Тя описва събития и преживявания, които могат да впечатлят и най-закоравелия читател, според специалистите. Според автора, тя е плод на дългите му часове на размисъл докато е лежал по болници след нападението над него.

На 22 септември 2008 г. журналистът Огнян Стефанов, главен редактор на електронното издание frоgnews, е проследен, причакан в тъмна уличка и пребит до смърт от професионална наказателна бригада в центъра на София. Натрошaват цялото му тяло с чукове, винкели и тръби. Той обаче оцелява.

Преди жестокия побой Стефанов става обект на секретна мащабна операция, която цели разкриването на източниците му на информация. По-късно се оказва, че в ДАНС няма протокол или стенограма от водените с него разговори. Надявам се акциите на МВР, които се провеждат в последно време, да не са показни, да са истински и доказателствата, които събират, да издържат в съда, казва Огнян Стефанов.

Книгата е само част от пътя, по който се движа, допълва той. Продължавам да работя като журналист, защото това умея, няма друг път. Какво още каза Огнян Стефанов чуйте в звуковия файл.