Земеделци обвиняват селски кмет в редица измами
Земеделци обвиняват селски кмет в редица измами / dariknews.archive

Десетки жители на плевенското село Петърница обвиняват кмета Тодор Попов, че обработва стотици декари чужда земя, фалшифицира договори и подписи и не плаща рента на собствениците.

Попов обработва наследствената земя на повечето от съселяните си, но категорично отрича да дължи пари. Единственият човек, който до момента е успял да осъди кмета, е Марин Нешков.

„През 2011 и 2012 г. не ми плати 6325 лева... Една стотинка не съм получил, нито пък зърно съм получавал", обясни Нешков пред камерата на предаването „Събуди се" по Нова ТВ.

Фирмата, която кметът ръководи, е регистрирана на името на дъщеря му. Марин я осъдил през декември миналата година. Но докато процедурата се задейства, фирмата поискала да бъде обвинена в несъстоятелност. Сега Марин не вярва, че ще получи парите си.

Не вярва и Станка Цокова - собственик на съседен терен. Нейният договор пък дори бил удължен без знанието й, благодарение на пълномощно, което тя никога не била подписвала и видяла за пръв път, когато отишла в кметството в Петърница.