Затварят пътя към парка „Стратеш за пет месеца
Затварят пътя към парка „Стратеш за пет месеца / archive.dariknews

До 19 февруари 2015 г. се преустановява преминаването на моторни превозни средства по пътната връзка между ул.„Васил Левски" и парка „Стратеш", информират от пресцентъра на община Ловеч. Движението ще се осъществява по обходен маршрут - ул.„Васил Левски" - ул.„Мадара". Локалното движение на МПС от и за зоопарка, Туристическия дом, историческите паметници и парка „Стратеш" през третокласния път Ловеч - Севлиево /стария Севлиевски път/ няма да бъде засегнато и преустановено.

Временна организация на движението се въвежда и в ж.к.„Червен бряг", тя ще продължи до 28 юли 2015 г. и предвижда частично затваряне на улици и тротоари. И на двете места пътното движение ще бъде регулирано с указателни табели и пътни знаци.

Временната организацията на движението се въвежда във връзка с изпълнението на проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч". По него се извършват строително-ремонтни работи в два обекта - „Възстановяване на връзката между ул.„Васил Левски" и парка „Стратеш" - гр. Ловеч" и „Благоустрояване и подобряване на физическата среда в ж.к.„Червен бряг" - Ловеч, с цел постигане на зелена и достъпна градска среда".

Община Ловеч призовава водачите на пътни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки въведената временна организация на движение. Умоляват се гражданите да проявят търпение в периода на строителството и своевременно да преместват паркираните автомобили от работните участъци.
Община Ловеч моли за извинение за създаденото неудобство.