/ Община Плевен
Първите три детски градини в Плевен, които предстои да бъдат затваряни за извършване на сериозни ремонти в тях са  ДГ“Теменуга“, ДГ“Юнско въстание“ и ДГ“Дружба“, в които има общо около 450 деца. Това информира зам.-кметът на община Плевен Стефан Милев.

„До момента сме направили две срещи с директорки на други детски градини в Плевен и тяхното уверение е, че ще може да бъдат поети около 400 деца в различни групи – от 1 до 4-та в различни детски градини“. Зам.-кметът посочи, че срокът, който са обявили фирмите-изпълнители на ремонтите е около 100 дни.

gradina
obshtina.pleven


Той припомни, че тази година основни ремонти ще бъдат извършени на общо 6 детски градини в Плевен като за всяка от тях са предвидни между 1,2 и 1,3 милиона лева. Стефан Милев отбеляза, че в близите години не е правен такъв интензивен ремонт на толкова много детски градини в Плевен.

За първите три детски градини ремонтите ще започнат в средата на месец март и трябва да приключат в рамките на месец юни, а работата по следващите три детски градини, предвидени за тази година трябва да приключи до 1 декември. Междувременно, персоналът от затворените градини ще бъде разпределен в останалите, за да може да се поеме по-голямата натовареност след разпределянето на децата от ремонтираните градини.