Заседание на РСР на Северозападен район проведоха в Плевен
Заседание на РСР на Северозападен район проведоха в Плевен / archive.dariknews

На 6 декември в зала „Плевен", в сградата на Областна администрация се проведе 18-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съвместно с Регионалния координационен комитет към него.

Настоящото заседание беше свикано от областния управител Илиян Йончев, който е председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, на основание чл. 52, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, както и представители на „Форум гражданско участие".

Заседание на РСР на Северозападен район проведоха в Плевен
netinfo

Представени бяха обобщени резултати и конкретни предложения от членовете на регионалните съвети за развитие от шестте района от ниво 2 по зададени референтни теми за промени в текстовете на Закона за регионалното развитие и Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.
Експерт от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи ключовите приоритети в областта на транспортната политика на територията на Северозападен район за периода 2014-2020 г.

На заседанието беше представена и обсъдена информация за предприетите мерки относно подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.

Г-жа Илиана Филипова - представител на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в съвместната работна група за разработване на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия за периода 2014-2020 г. представи информация за присъединяване на област Враца към програмата.

Представители от Управляващите органи на оперативните програми информираха участниците в съвместното заседание за изпълнението на операциите и постигнатия напредък по съответните оперативни програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район.

Заседание на РСР на Северозападен район проведоха в Плевен
netinfo