/ Плевенска филхармония
Поради синоптичната прогноза за валежи, представянето на „Кармина Бурана“ от Карл Орф се отлага за 7-ми юни - петък. Това информираха от офиса на Плевенска филхармония.

Плевенска филхармония представя сценичната кантата "Кармина Бурана" от Карл Орф

Сценичната кантата „Кармина Бурана“ ще бъде изпълнена в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен от Плевенска филхармония, детски хор, голям хор и солистите Мария Маджарова - сопран, Александър Крунев - баритон и тенорът Георги Султанов. 

В музикално-сценичното събитие, което ще започне в 21:00 часа ще участват Общински хор Гена Димитрова с диригент Анелия Дечева, Хор на Русенската опера с диригент

Плевенска филхармония

Стелияна Димитрова - Хернани, Детски хор „Звъника“с диригент Ваня Делийска и Балетна формация при ч-ще „Съгласие-1869“ с ръководител Маня Николова. Режисьор е Надя Христозова.

В програмата ще прозвучат още Равел - „Болеро“, Вангелис - „Завладяването на рая“, Рихард Щраус - „Заратустра“ и Григ - „Пещерата на горския цар - Пер Гинт“. Диригент е Найден Тодоров.

Събитието е на 7-ми юни - петък от 21:00 часа - в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен. Осигурен е и транспорт. Билети в центровете на пл. “Свобода“, ч-ще „Съгласие“ и бул. “Данаил Попов“.