Заловиха 19-годишен измамник при получаване на уговорени пари
Заловиха 19-годишен измамник при получаване на уговорени пари / archive.dariknews

На 20 октомври 2013 г. в Първо РУП гр. Плевен е получен сигнал от 56-годишен, че около 12:30 часа на домашния си телефон е получил обаждане от непознат. Мъжът се представил за куриер на фирма и е заявил, че иска 1980 лева, за да предаде две колетни пратки с лекарства и документи от близки в Испания. Парите плевенчанинът е трябвало да предаде на "сигурен" човек, който ще дойде по - късно от името на Димитър Чекмеджиев.

Същия ден около 13:00 часа се осъществила срещата и 56-годишният е предал исканите 1980 лева на мъж на възраст около 25 години. Получил е от непознатия само един пакет от уговорените два.
След повторна уговорка за получаване на втория пакет и доплащане на сумата от 400 лева, мъжете се срещат на паркинга на военна болница в Плевен около 15:40 часа. В момент на разговор между измамника и жертвата плевенски полицай задържа 19-годишен.

Установило се е, че мошеникът е от град Павликени. Задържан е за 24 часа. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е образувано досъдебно производство. Работата продължава разследващ полицай.