Задържаха трима за пране на пари в големи размери чрез проституция
Задържаха трима за пране на пари в големи размери чрез проституция / archive.dariknews

Мярка за неотклонение "Задържане под стража" постанови Окръжен съд - Плевен срещу Божидар Берков, Райна Беркова и Марина Беркова - и тримата от Плевен.
Мярката е взета по обвинение, повдигнато от Окръжна прокуратура - Плевен за извършено от тях престъпление „пране на пари", като средствата придобити от престъпната дейност /за която има осъдителна присъда от съда в град Бремен/ са в особено големи размери и случаят е особено тежък - по чл.253 ал.5 вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

От пресцентъра на Окръжна прокуратура - Плевен съобщиха, че по внесен обвинителен акт на прокуратурата на германския град Бремен, българските граждани Б.Б., Р.Б. и М.Б от град Плевен са осъдени през месец март 2014 г. от съда в град Бремен за това, че са експлоатирали друго лице упражняващо проституция.

Обвинението срещу тримата е било повдигнато затова, че с цел извличане на имуществена облага, контролирали лицето при упражняване на проституцията, като определяли мястото, времето и степента при упражняване на проституцията и същевременно са попречили на лицето да се откаже от проституцията. Тримата са действали като членове на престъпна група, сдружили се с цел системно да извършват такива престъпления.

Тримата са се завърнали в Република България, въпреки постановените спрямо тях присъди лишаване от свобода, тъй като обвиняемите обжалват съдебният акт.