Задържаха собственик на лятна градина с богато криминално минало
Задържаха собственик на лятна градина с богато криминално минало / dariknews.bg

На 6 октомври около 20:30 часа при съвместни действия на полицаи, служители от "Инспекция по труда" и данъчни, в частен дом в село Телиш е открита обособена лятна градина, работеща като питейно заведение. Имотът е собственост на 50-годишен, с 8 криминалистически регистрации за убийство, отнемане на МПС, подправяне на номер на МПС, закани, измама, държане на взривни вещества и боеприпаси и 2 регистрации за кражби.
В биографията си мъжът има и 5 присъди за кражба, използване на чужди регистрационни номера на МПС, хулиганство, вещно укривателство и държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси без надлежно разрешително.

50-годишният не е представил необходимите документи за извършване на такъв вид дейност. По време на проверката е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в отправяне на обидни думи и заплахи отправени към длъжностните лица.

Задържан е за хулиганство. Образувано е бързо производство по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс и е сезирана прокуратурата.