Задържаха мъж, който набил, ограбил и подстригал 15-годишен младеж
Задържаха мъж, който набил, ограбил и подстригал 15-годишен младеж / netinfo

21-годишен крадец и побойник от Никопол е задържан от полицията в крайдунавския град. Той набил с колан 15-годишно момче от същия град, подстригал му веждите и косата, а след заплаха с отверка му отнел сребърен ланец и гривна.

Сигналът на инцидента е подаден на 27 февруари от 34-годишната майка на пострадалото момче. При проверка е установено, че извършителят и жертвата се познавали. Излезли заедно около 22.00 часа на 26 февруари и отишли на заведение в града. Вечерта завършили с почерпка в къщата на 21-годишният. След употреба на алкохол домакинът нападнал непълнолетния си гост, нанесъл му побой с кожен колан и му отнел сребърните накити. Момчето успяло да избяга и да се прибере в дома си, поясняват от пресцентъра на МВР.

След подадения сигнал криминалистите са извършили претърсвания и огледи в къщата, където е станало престъплението. Иззели са два мобилни телефона, сребърните ценности и дрехи на пострадалото лице. 15-годишният е потърсил лекарска помощ и е освидетелстван от съдебен лекар. Нараняванията му са леки.

Побойникът е известен на служителите на реда с четири заявителски материала за предишни престъпления, но не е осъждан. Образувано е незабавно полицейско производство. Сезирана е прокуратурата. Мярката му за задържане под стража е за срок от 72 часа. Приведен е в ареста на Окръжна следствена служба в Плевен.