/ NOVA
Задържаха 15-годишен ученик в Плевен заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус. Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа на 2-ри март в квартал "Дружба" до блок № 332, съобщават от полицията.

След изстрела е счупено странично стъкло на врата на тролейбус № 202. При инцидента няма пострадали. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед.

Установено е, че след произвеждане на изстрел с пневматично или въздушно оръжие от жилищен блок, е счупено странично стъкло на врата на тролейбуса, обслужващ линия номер 5. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят – 15-годишен. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Стрелба по автобус на градския транспорт в Пловдив

Младежът доброволно е предал пневматичен пистолет, закупен лично от него от сайт за онлайн покупки, нерегистриран по съответния ред. По случая е започнато разследване.

По повод вчерашното нападение инж. Ангел Несторов, управител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт", обясни , че нанесените щети след снощния инцидент са в размер на 700 – 1000 лева.

"През миналата година сме възстановявали щети от вандалски прояви за около 3-4 хиляди лева", добави той.

Това не е първият подобен инцидент, при който са нанесени щети по тролеи в Плевен. Припомняме, че през октомври миналата година вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса, докато те се движиха в квартал "Сторгозия".
Елена Кюркчиева, БТА