За скандален случай в детска градина съобщи кметът на Плевен
За скандален случай в детска градина съобщи кметът на Плевен / dariknews.archive

Кметът Георг Спартански съобщи за скандален случай в детска градина в Плевен, при който е хванато лице от непедагогическия персонал да изнася в личния си багаж храна и мандарини, които са част от менюто на децата.
Незабавната проверка, извършена от зам.-кмета Стефан Милев е установила в багажа на лицето съдинки с храна от обяда на децата, както и 10 мандарини.

Кметът обясни, че персоналът на детската градина има право да консумира храна в рамките на 2,20 лв. на ден, но това трябва да е предварително заявено като храната не може да се изнася от градината.

„Ако аз бях директор на това детско заведение, щях да уволня незабавно този служител дисциплинарно и не бих приел никакви обяснения или аргументи. За мен е абсолютно неудовлетворително, тази директорка да накаже с предупреждение такъв служител, който мародерства върху храната на децата", категоричен беше кметът.

Георг Спартански каза още, че редовните проверки в детските градини в Плевен, които извършва общинската администрация ще продължат, но на лотариен принцип - чрез жребий, за да се запази напълно елементът на изненадата. Това според него ще премахне възможността директорките на детските градини да предвиждат кога ще бъдат проверявани.