Сигнал за фрапиращо отношение към деца в детска градина във Варна. Медицинска сестра е отстранена от работа, след като аудиозапис разкрил обиди и заплахи за физическо насилие в яслената група. Записът е направен от родители на едно от децата, посочва NOVA.

„Не мога да издържа вече! Спирай, спирай! Ау, отвратително дете! Млъкни, де! Млъкни! Щураво дете", крещи в записа медицинската сестра към детето.

„Докато не млъкнеш, няма да спра да те тупам по устата! Лайнарка мръсна такава! Направо не мога да издържам! Ще ти оскубя косата! Отвратително говедо! Отървали са се от теб вашите!", казва още тя според записа.

Учителка не пускала дете до тоалетна, защото не искало да рисува

Фрапиращите обиди са от аудиозапис от яслена група в детска градина „Морска звездица", твърди майка на едно от децата. Тя сложила записващо устройство на 2-годишното си момиченце, за да разбере защо то плаче и не иска да ходи на ясла.

Детето започнало да посещава детската градина в началото на октомври и скоро след това започнало да се буди нощем и да плаче. Това разказва във Facebook профила си майката Кремена Гинкова.

„Първоначално го отдадох на периода на адаптация, но състоянието ѝ се влоши. Всеки ден питах сестрите от яслата как е, какво става, споделих им проблема. Казаха ми, че там е спокойна, че всичко е наред и сигурно това поведение не е заради яслата. Бях чувала оплаквания от други родители, че децата са системно наказвани и пошляпвани. Затова реших, че трябва да разбера какво се случва в яслената група. Потресена съм", пише Кремена Гинкова в социалната мрежа.

Следват десетки коментари на възмутени родители.

Майката подава жалба в детската градина. Записът е предоставен и на общината.

Източник: Nova.bg