За един ден, кметът на Плевен се сдоби с нови заместници
За един ден, кметът на Плевен се сдоби с нови заместници / archiv.DarikNews

На 19 март, кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков проведе редовния брифинг с медиите, заедно със „заместниците" си за един ден.
Над 60 ученици - ДФСГ „Интелект" и СОУ „П.К.Яворов", се включиха в 11 - тото провеждане на инициативата „Мениджър за един ден" по програма на „Джуниър Ачийвмънт - България". Всички те се запознаха отблизо с дейността на дирекции "Евпопроекти" и „Икономичечско развитие" и отделите:„ЕСГРАОН", „Екология", „Образование и култура", „ Протокол и връзки с обществеността" и Областният информационен център, както и с работата в плевенски медии.

По този повод макар и за един ден, редом с проф. д-р Димитър Стойков седнаха Михаил Кунов от 11 клас на ДФСГ "Интелект" и Александър Стоенчев от 10 клас на СОУ „П.К.Яворов".
По запитвания и интерес от страна на журналистите, относно помещенията, давани за клубове на политически партии проф. д-р. Димитър Стойков разясни в подробности неравнопоставеността в отдаването им. Много от тях не се използват по предназначение и са превърнати в питейни заведения, отдават се под наем или извършват търговска дейност.
На територията на Община Плевен има 6 клуба на СДС с обща квадратура около 800 кв.м., 7 на БСП около 600 кв.м., 4 на ПП „Атака", 3 на ДПС и т.н.
ПП ГЕРБ ползва един клуб отдаден от Общината с квадратура от 48 кв.м. и един в сградата на Генимекс, който е на свободен наем.
До всички партии са изпратени едномесечни предизвестия за прекратяване на договорите, след което ще бъдат обсъдени и ще се реши кои от имотите, стопанисвани от политически партии ще бъдат взети и кои ще останат. Това ще се реши на базата на равнопоставеност спрямо парламентарното присъствие на политическите партии, както е и по закон. Всички клубове, които се водят клуб на политическа партия, а всъщност са питейни заведения ще бъдат отнети.
По закон партиите, които не са представени парламентарно нямат право на клуб.