Времето на 29 януари: Слънчево и топло - в Плевен 17 градуса
Времето на 29 януари: Слънчево и топло - в Плевен 17 градуса / dariknews.archive

Прогноза за времето за 29 януари, петък

През нощта над Североизточна България ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Над останалата част от страната ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево. Към края на деня от север ще започне увеличение на облачността. В Югозападна България и в Тракийската низина сутринта за кратко ще се образува мъгла. Вятърът ще бъде слаб, в северозападните райони - до умерен от запад. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса. В Плевен се очакват температури от 4 до 17 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана - средна и висока, по-значителна преди обяд. Вятърът ще бъде слаб от юг. Максималните температури ще са между 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 4-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, усилвайки се през деня - до умерен от северозапад. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 2 градуса, на 1200 метра - около 6 градуса.

През нощта срещу събота на отделни места е възможно да превали съвсем слаб дъжд. През почивните дни ще има променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. В събота, за кратко от северозапад ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. В неделя вятърът отново ще се ориентира от запад. Температурите бързо ще се повишат.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg