Впечатляваща изложба ознаменува юбилея на скулптора Красимир Яков
Впечатляваща изложба ознаменува юбилея на скулптора Красимир Яков / obshtina.pleven

Впечатляваща изложба скулптура и живопис подреди в Арт центъра Красимир Яков по повод своята 60-годишнина, информираха от пресцентъра на Община Плевен.

Юбилярят беше поздравен от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. „Високо оценяваме принадлежността на Ваши творби към съкровищницата на Националната художествена галерия и частни колекции в САЩ, Франция, Германия, Холандия, Япония и редица други страни.

Убедени сме, че изложбата Ви е един много амбициозен старт в новия сезон на Арт център - Плевен, и ще развълнува ценителите с неповторимия си художествен изказ и мъдрите човешки послания.

Във Ваше лице винаги ще имаме истински съмишленик и съратник в голямата ни цел да съхраняваме и обогатяваме културния дух на Плевен, да отстояваме неподражемия му образ и да градим едно по-добро настояще и бъдеще за него.", каза в приветствието си проф. Стойков.

Впечатляваща изложба ознаменува юбилея на скулптора Красимир Яков
netinfo

В ретроспективната юбилейна изложба Красимир Яков е включил малки скулптурни пластики и живописни платна, сред които с авангардната си техника се отличава серията „Пясъчен часовник".

Събитието е изключително вълнуващо за автора, защото именно от залата на Арт центъра започва активният му творчески път през 1982 г.