Военният министър пристига в Плевен за панихида в памет на загинали воини в Кербала
Военният министър пристига в Плевен за панихида в памет на загинали воини в Кербала / dariknews.archive

Министърът на отбраната Николай Ненчев, командири на военни формирования и военнослужещи от гарнизон Плевен ще присъстват на 27 декември на панихида в памет на военнослужещите, загинали в Кербала - Ирак. Църковният ритуал ще започне от 12:30 часа в църквата „Св. Николай" в Плевен.

От пресцентъра на военното министерство уточниха, че с воински ритуали ще бъде почетена паметта на майор Георги Качорин, офицерски кандидат Иван Инджов, офицерски кандидат Антон Петров, офицерски кандидат Свилен Киров и старши лейтенант Николай Саръев, загинали на 27 декември 2003 г., при терористичната атака срещу база „Индия" в Кербала, Ирак.

Венци и цветя ще бъдат поднесени от името на министъра на отбраната и началника на отбраната пред паметника на загиналите в борбата против тероризма в района на 61-ва механизирана бригада - Карлово и на гробовете на военнослужещите от 68-ма бригада Специални сили, където техни колеги и приятели ще отдадат почит.

По-рано на 27 декември, военният министър ще участва в тържествените чествания по повод 115 години от създаването на БЗНС, които ще започнат в 11:00 часа с тържествено събрание в зала „Катя Попова".

В 12:00 часа бъдат поднесени венци и цветя на чешмата пред драматичен театър „Иван Радоев", издигната по повод 100-годишнината на БЗНС.