Внесоха обвинителен акт за тежък побой, причинил смъртта на 63-годишен мъж
Внесоха обвинителен акт за тежък побой, причинил смъртта на 63-годишен мъж / archive.dariknews

На 27 януари 2014 г. Окръжна прокуратура-Плевен е внесла в Плевенския Окръжен съд обвинителен акт срещу четиридесет и три годишния обвиняем Д.Т от град Плевен.

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че обвинението е повдигнато заради умишлено нанесен побой над шестдесет и тригодишния Н.К. - също от Плевен на 4-ти август 2013 г. сутринта в плевенския ж.к."Воден" в ап. 36, който се намира на седмия етаж в блок"Явор".

От прокуратурата информираха, че в момента на инцидента, обвиняемият е нанесъл множество удари с ръце и ритници в областта на гърдите и гърба на Н.К. като умишлено му причинил средна телесна повреда, довела до трайно затрудняване движението на тялото, което предизвикало разстройство на здравето, временно опасно за живота.

В обвинителния акт е посочено, че вследствие на получените от телесната повреда усложнения на здравето на пострадалия по непредпазливост, обвиняемият е причинил смъртта на пострадалия Н.К., което представлява престъпление по чл. 124, ал.1, пр.2, вр. чл.129, ал.2 Наказаталния кодекс.