Вл.Николов:Резултатите от изборите от май дават основание да се мисли за победа на 5 октомври
Вл.Николов:Резултатите от изборите от май дават основание да се мисли за победа на 5 октомври / gerb.pleven

ПП ГЕРБ - Плевен проведе общинско събрание на 2 юли 2014 г в зала „Катя Попова". На него общинското ръководство на партията направи анализ на резултатите от проведените на 25 май 2014 г. избори за членове на Европейския парламент.

„Всички усилия, положени по време на предизборната кампания, дадоха съответния резултат в изборния ден. ПП ГЕРБ в Община Плевен постигна безапелационна победа с 12 029 гласа срещу само 7 886 за основния ни опонент БСП или в проценти 31% срещу 20%. За сравнение на Евроизборите през 2009 г. при същата избирателна активност от около 32%, съотношението беше 23% за нас срещу 21% процента за БСП.

В града бием БСП с почти 4 000 гласа, като сме получили почти 34% от гласовете срещу 21% за БСП. Традиционно силата ни е в кварталите „Дружба" и „Сторгозия" където е концентрирано по-младото население на града. За пръв път побеждаваме БСП и в крепостта им кв. „Мара Денчева". Традиционно добре се представихме, макар и с по-малка преднина и Девети квартал и центъра. „ тоза съобщи Мартин Митев, общински ръководител на ГЕРБ - Плевен. „Първи по резултат сме в селата Опанец, Ясен, Пелишат, Горталово, Къртожабене и Тученица. Втори след БСП сме в селата Брестовец с 6 гласа, Върбица с 10 гласа, Къшин с 2 гласа, Ласкар с 1 глас, Мечка с 22 гласа, Радишево с 2 гласа, Тодорово с 4 гласа. В тези села разликата е пренебрежимо малка и считам че с минимум усилия бихме могли да бъдем и първи.", категоричен бе той.

„Тези резултати и анализи ни дават основание да мислим, че на изборите на 5 октомври можем да победим и да имаме уникалната възможност да съставим самостоятелно правителство.", заяви през събралите се членове на ГЕРБ областният координатор Владислав Николов.