/ dariknews.archive
На пресконференция в пресофиса на БТА в Плевен, кметът на Червен бряг инженер Данаил Вълов обясни, че след подписан Акт 15, трафикът и експлоатацията на моста към село Горник - Община Червен бряг се извършва нормално след пускането му в експлоатация на 17-ти февруари.

Увеличават се криминалните случаи, разкрити с помощта на видеонаблюдението

„Очакваме Държавна приемателна комисия да приеме всички строително-монтажни работи и да даде евентуални предписания за бъдещата експлоатацжия на моста, като за сега ограничението от 5 тона за преминаващи автомобили остава“, каза инж. Вълов.

Той припомни, че на мостовете при село Горник и временния мост при село Чомаковци има монторано видеонаблюдение, което освен в Община Червен бряг е изведено и в Районното управление на полицията в Червен бряг.Инженер Данаил Вълов посочи, че най-често засечените нарушения при моста край Чомаковци са опити на тежкотоварни камиони, сред които и ТИР-ове да преминават като има и три случая, при които са нанесени и поражения на моста

Центърът за видеонаблюдение се включва в работата по вандалския акт срещу фигурката на Младенеца

На моста при село Горник има констатирани случаи на несъобразяване със сигнализацията на светофарната уредба, която регулира еднопосочното преминаване, добави кметът на Червен бряг. „Дежурните в общината подават писмени сигнали за всяко нарушение в полицията. Камерите са много качествени и ние съвсем точно локализираме нарушителите, вкключително и тези, които не спазват светлинните сигнали", уточни инж. Данаил Вълов.