Васил Василев е новият шеф на плевенския ДКТ „Иван Радоев
Васил Василев е новият шеф на плевенския ДКТ „Иван Радоев / dariknews.archive

Васил Василев е новият шеф на плевенският ДКТ „Иван Радоев", информираха от сайта на Министерство на културата. Конкурсът се проведе в понеделник - 28 март. На него са се явили 6 от заявилите желанието си да участват 7 кандидати: Росен Михайлов, Тодор Мадолев, Ева Маринова, Борис Панкин и Георги Ангелов.

Съгласно чл. 13, ал. 1 от Наредба № Н-4/14.06.2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти за успешно издържал конкурса се счита кандидат, който е събрал не по-малко от 2/3 от максималния брой точки по оценъчните карти съгласно чл. 11, ал. 4, т. 1, а именно 2/3 от 684 точки = 456 точки.

Васил Василев е завършил езиковата гимназия „Екзарх Йосиф", Ловеч, магистър „Театрална режисура" в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" и специалност „Мениджмънт на бизнес организациите" в Стопанската академия „Д. А. Ценов". В периода от октомври 2011 г. до юни 2013 г. е общински съветник в Ловеч, член е и на Националния съвет на Българска Асоциация на Работодателите в областта на културата (БАРОК).

Работил е като режисьор и директор на продукция в 3 телевизии, поставял е на сцената на редица театри в страната. Бил е директор на Ловешкия театър, а по времето на министър Петър Стоянович - зам.-министър на културата.