Васил Антонов:Ще продължим политиката за защита на най-бедните хора
Васил Антонов:Ще продължим политиката за защита на най-бедните хора / dariknews.archive

"Както много от политическите партии заявиха, БСП също ще вземе участие във всички община в Плевенска област в надпреварата за кметските места тази есен. Разликата е, че нашето участие ще бъде съпроводено със сериозна подготовка, която вече сме започнали, за да спечелим изборите в съответните населени места".

Това заяви народният представител от БСП Лява България - Плевен Васил Антонов на пресконференция, на която пред журналисти бяха представени приоритетите на партията за 2015-та година.

Той сподели, че младежката организация на БСП-Плевен е с най-добър потенциал в страната и така, наред с организацията за изборите по партийни структури, ще бъде направено едно обновяване с млади членове и с подготвени и доказани хора.

Областният лидер на БСП в Плевен Мирослав Михайлов обясни, че организационното стабилизиране на структурите е задача номер едно, която си поставя партията. Той каза още, че електронното членство, за което в момента се извършва подмяната на старите членски карти ще спомогне да се установи точния брой на членската маса.

В края на април - началото на май предстои редовно заседание на конгреса на БСП, продължи Михайлов. Форумът ще е важен за подготовката за местните избори. „Не трябва в последния момент да бъдем изненадани с кандидатури на кметове и съветници. По отношение на подготовката на кандидати за кметове на местните избори, Мирослав Михайлов каза, че ще се търсят хора с позиции в съответните общности като в това отношение обсъжданията са вече в ход.

Васил Антонов обясни, че листите с кандидати няма да бъдат подновявани тотално, а ще се даде възможност на общинските организации сами да подберат хората, които най-добре биха защитили общите интереси.
"Добре си преценяваме възможностите и резервите, които имаме и сме стартирали нашата подготовка за увеличаване на доверието в социалистгическата партия", каза Антонов.

Той каза още, че и тази година ще покани Комисията по вероизповедания към Парламента, в която участва, да проведе свое изнесено заседание и да посети различни обекти в областта, за да бъде привлечено вниманието на медиите.

БСП ще продължи политиката за защита на най-бедните хора", каза още Васил Антонов и припомни, че през 2014-та г. новото правителство е спряло възстановяването на данъците за хората с най-ниски заплати. "В тази връзка ще търсим в Парламента подкрепата на други партии, за да наложим и възстановим този закон и да могат хората с най-ниски доходи да се възползват от политиката "Един хляб на ден".

Той поясни, че в този смисъл БСП ще продължи да внася и закони, свързани с антимонополното законодателство.
"Даваме си ясна сметка, че в тази посока защитаваме потребителите, а и местните производители, които до сега нямаха възможност да излизат в големите вериги и на местните паззари", каза Васил Антонов и коментира, че е ясно, че най-качествените стоки идват от наши производители.