В Троян ще има трапезарии за социално слаби
В Троян ще има трапезарии за социално слаби / netinfo

Община Троян е получила одобрение на проект за създаване на обществени трапезарии, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Управителният съвет на фонд "Социално подпомагане" на Министерството на труда и социалната политика е одобрил общо 116 кандидати.

Троянският проект ще се реализира от "Валентина" ООД, като общината е официален партньор на инициативата. Идеята е от 1 декември 2009 г. до 31 март 2010 г. 100 крайно нуждаещи се жители на общината да получават обяд - супа, ястие и хляб. Срокът за подаване на заявленията е 18 ноември 2009 г. Желаещите трябва да отговарят на определени условия - лица и семейства на месечно социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /до прага на бедност за 2010г. - 211лв./, скитащи и бездомни хора.

Нуждаещите се ще могат да се хранят в две трапезарии в Троян. Ще се предлага и разнасяне на приготвената храна по домовете на 30 души от съседни села или жители на града, които не могат да посещават трапезариите.